Gæsterne påklædning

Af indbydelsen fremgår oftest hvilken påklædning / dresscode værterne ønsker at gæsterne skal møde op i.

Det er ikke kun brudeparret, der skal have styr på outfittet til den store dag – også gæsterne forventes at leve op til dresscoden og komme i passende kjoler og suits. Her kan LILLY hjælpe med deres store kollektion af festkjoler til enhver anledning.

LILLY har i generationer været synonym med danskdesignede brudekjoler, men det er faktisk ikke kun bruden, der kan få glæde af husets talenter. I den store kollektion af festkjoler kan du nemlig hurtigt finde en passende kjole, hvis du skal med som gæst. De 7 LILLY-butikker byder på alt fra uformelle, korte sommerkjoler til elegante, lange gallakjoler, og de er ligeså velegnede til fx runde fødselsdage og store receptioner.

Lang eller kort?

Til en stor fest som et bryllup, bliver der som regel udstukket et par retningslinjer for dresscoden i invitationen, og det er her, du skal være vågen. For især til et bryllup er det vigtigt at overholde etiketten. Brudeparret har investeret enormt meget i den store dag, så sørg for at bakke op om deres festdag ved at komme passende klædt.

 

”For kvinderne står det store valg typisk mellem en kort og en lang kjole, og her kan man skele til dresscoden. Siger den galla, skal kjolen være lang. Ellers er der mulighed for begge dele, men man bør tage hensyn til både årstiden og karakteren af brylluppet. Et sommerbryllup eller et uformelt rådhusbryllup lægger typisk op til korte kjoler. Til et traditionelt kirkebryllup skal kjolen i hvert fald gå ned over knæene” 

Eva-Dorthe Rantzau Smith  (LILLYs Chefdesigner)

 

En tommelfingerregel siger desuden, at et bryllup før kl. 17.00 kræver kort kjole, mens et bryllup efter kl. 17.00 kan give anledning til lang kjole. I visse tilfælde kan det være en mulighed at skifte undervejs, hvis brylluppet varer hele dagen: Kort kjole til eftermiddagens reception, gallakjole til middagen – og evt. igen kort kjole, når der spilles op til dans.

Vælg den rette farve

Når det kommer til farver, er der næsten frit valg. Du kan dog ikke komme i hvidt til et bryllup, for hvid er brudens farve. Tilsvarende bør du heller ikke komme i sort, da det er sorgens farve. Et forårs- eller sommerbryllup giver anledning til stærke farver som rød, gul eller blå nuancer, men husk ikke at ’overdøve’ bruden. Om sommeren er det også oplagt at gå efter florlette stoffer og bare arme og skuldre.

Til et vinterbryllup er det derimod en god ide at være mere tildækket, simpelthen fordi det er køligt. Farverne bliver samtidig mere afdæmpede – tænk aubergine, bordeaux, mørkegrøn og ikke mindst mørkeblå, der passer godt til de skandinaviske hudtoner om vinteren.

”Der er et hav af muligheder, og i vores kollektioner har vi noget til enhver smag, så det vigtigste er, at man sørger for at afstemme kjolen til festen. Jeg plejer at sige, at hvis man er i tvivl om længden, farven eller stilen til festen, skal man spørge bruden på forhånd for at være på den sikre side”, siger Anne Kathrine Rantzau.